ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «EΛΛΗΝΕΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Posted on September 22, 2017, 8:32 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Σε πολλές στιγμές της Ιστορίας της, η Ελλάδα ανέδειξε ήρωες αλλά και προδότες. Τους προδότες θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε σε αυτούς που ενσυνείδητα για προσωπικό η άλλο όφελος πρόδωσαν την Πατρίδα και σε αυτούς που με άγνοια τους προέβησαν σε πράξεις που τελικά ζημίωσαν το εθνικό συμφέρον, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κατ΄ανάγκην και άλλοθι αθωότητας.

Δεν ξέρουμε λοιπόν σε ποια κατηγορία να εντάξουμε αυτούς που ενώ υφίσταται μια ξεκάθαρη κατοχή από τους Τούρκους στην Κύπρο, τιμούνε εκείνους που την εξυπηρετούν και την συντηρούνε. Δηλαδή θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου «δεν καταλαβαίνεις τι κακό κάνεις στο Εθνικό Συμφέρον όταν καλείς για επίσημο ομιλητή τον κατοχικό Πρόεδρο Ακιντζί να μιλήσει στην σοσιαλιστική διεθνή στην οποία προεδρεύεις ;». Το θέμα μάλιστα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο όταν αυτό το φόρουμ γίνεται στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ όπου παρίστανται ηγέτες των χωρών του κόσμου και βλέπουν έναν Έλληνα να καλεί ως κορυφαίο ομιλητή, τον κατοχικό ηγέτη με τον οποίο προ μηνών είχαν ναυαγήσει οι συνομιλίες για το Κυπριακό γιατί επέμενε να υπάρχει στρατός κατοχής στην Κύπρο και παρεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Έτσι, σύμφωνα με τον διεθνή και ελληνικό τύπο, βήμα προβολής στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και τις παράλληλες εκδηλώσεις, που είναι σε εξέλιξη με την Γενική Συνέλευση, πρόσφερε στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου.

Δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία ο Ακιντζί και μάλιστα την πρόσκληση που έλαβε δημοσιοποίησε ο ίδιος με tweeter από τον λογαριασμό της παράνομης «Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσκληση του από τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό.

Θεωρούμε ότι ο κ. Παπανδρέου τελικά κατάφερε να βοηθήσει τον κατοχικό ηγέτη, να προβάλλεται στην Νέα Υόρκη και κατά την διάρκεια μάλιστα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως ο Πρόεδρος της παράνομης ΄ΤΔΒΚ¨, κάτι που φυσικά αποτελεί πλήγμα για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Όμως ακόμα περισσότερο έδωσε την ευκαιρία στον Ακιντζί να παρουσιάσει τις απαράδεκτες ανθελληνικές θέσεις του, χωρίς καν τον Ελληνικό αντίλογο. Τελικά ο κ. Παπανδρέου καταλαβαίνει τι κάνει ; και σε ποιά κατηγορία Ελλήνων θα πρέπει να τον εντάξουμε …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)