ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Posted on October 23, 2018, 10:07 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 12 secs

Τα πράγματα χειροτερεύουν καθημερινά στην Ελλάδα και οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο/αρχές,  η πολιτική κατάσταση θα είναι περά από το κόκκινο….εκρηκτική…

Είναι γνωστό ότι είμαι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά η αλήθεια είναι ότι με κρυφούς και φανερούς τρόπους επί του παρόντος ο Ζάεφ βρήκε τους 80 για την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης. Μόλις τελειώσει, το πολύ μέχρι τέλη Ιανουαρίου,  τις  σχετικές αλλαγές σε προοίμιο και άρθρα 3-49 και  στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, ο Ζάεφ θα στείλει τον λογαριασμό στην Αθήνα. Εκεί με την έλευση του θέματος, θα καθοριστούν οι εκλογές μας και το πολιτικό παιχνίδι, προφανώς πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.  Τότε θα οργιάζουν οι πιέσεις από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους αμερικανούς «να κάνουμε γρήγορα…», και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν κάτω από δαμόκλεια σπάθη πρωτοφανών πιέσεων….ειδικά των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Μην περιμένετε να αλλάξουν θέση οι 8 που ψήφισαν από τοVMRO υπέρ του Ζάεφ, είναι απίθανο. Μετά από ερευνά στα βιογραφικά των Αρναούτωφ, Ραμσιλόφσκι, Μπασκέφσκι, Μουκόσκι, Αλεξάντροβα, Κασνέφσκα-Μιλέφσκι και Νόλα Ιζμαιλούσιγια-Σίπροβα, διαπίστωσα ότι με την αποστασία τους κερδίζουν, υποσχέσεις για μελλοντικές κυβερνητικές θέσεις, άρση των κατ οίκον περιορισμό λόγω παράνομων ενεργειών τον Απρίλιο του 2017, ως και αποστασιακές δωροδοκίες, είναι τελειωμένοι πολιτικά, και δεν έχουν μέλλον στο εκλογικό σώμα στις περιοχές Αρατσίνοβο-Οχρίδα-Στιπ, Κίτσεβο κα (που εκλέχτηκαν). Συνεπώς αυτά που λένε κάποιοι, ας τα ξεχάσουν.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπιανούς βουλευτές,  ο Ζάεφ αιφνιδίασε με τις 3 βουλευτίνες, οι οποίες δεν είχαν δώσει σημεία αποστασίας. Μάλιστα ο σύζυγος της μιας  έχει πολλά «κονέ»’ σε δημόσια έργα, άρα η ψήφος της γυναικάς του είχε οικογενειακές-οικονομικές προεκτάσεις. Ας μην γελιόμαστε, οι πολιτικοί «κοιτάνε την τσέπη τους». Και κάτι άλλο, σε μια από τις 3 ο Ζάεφ έταξε θέση στο ΝΑΤΟ, όταν ενταχθούν τα Σκόπια στην Συμμαχία (αφού ήδη έχει συμμετάσχει σε διάφορες κοινές επιτροπές).

Επειδή κάποιοι θέτουν ως θέμα,  αν η Ελλάδα θα συνδράμει οικονομικά στα πλαίσια του ΝΑΤΟ την FYROM ,ασφαλώς και στην ενίσχυση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η χώρα μας θα συνδράμει ανάλογα. Όπως με την περίπτωση της Αλβανίας, επειδή δεν διαθέτουν πολεμική αεροπορία, μαζί με τους ιταλούς έχουμε αναλάβει τις εναέριες περιπολίες, το ίδιο θα γίνει και με την FYROM.

Το ΝΑΤΟ έχει σχέδιο για 1-2 βάσεις, συν την αναβάθμιση του τεράστιου πεδίου βολής στο Κρίβολακ (υπάρχει σχετική μελέτη της διοίκησης των αμερικανών πεζοναυτών στην Ευρώπη), άρα και μέσω των προϋπολογισμών του ΝΑΤΟ θα συμβάλουμε. Η χώρα μας θα συνδράμει επίσης στην εκπαίδευση κάποιων μικρών σκοπιανών δυνάμεων, ενώ οι Σκοπιανοί θα στέλνουν αξιωματικούς σε courses (όχι πλέον μεμονωμένα άτομα) στο πολυεθνικό κέντρο για επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης στην Κρηστώνη του Κιλκίς, ως και σε θέματα διοικητικής μέριμνας.

Στην Θεσσαλονίκη οι σκοπιανοί θα στείλουν στο νατοϊκό επιτελείο NRDC –GR αξιωματικούς-συνδέσμους, ενώ έχουν ενδιαφερθεί να στείλουν μόλις ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων σε Ελληνικά, τουρκικά και ιταλικά κέντρα. Όπως είπε την Πέμπτη η υπουργός άμυνας Ρουντμίλα Σεκερίνσκα στην ειδική σύσκεψη στις Βρυξέλλες στον αρμόδιο επικεφαλής των πολιτικών υποθέσεων της συμμαχίας (ισπανό διπλωμάτη), τα Σκόπια άμεσα θα στείλουν παντού σε δυτικά κέντρα εκπαίδευσης κλπ, ειδικές δυνάμεις στρατού και αστυνομίας, γιατί πρέπει αυτές να «απορωσοποιηθούν» , κάτι που έγινε επί θητείας του πρώην πρωθυπουργού Γκρουεφσκι αφού ο τελευταίος είχε κινηθεί με την Μόσχα. Βεβαίως για να αρχίσουν τέτοιες και επιταχυνόμενες συζητήσεις, οι σκοπιανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα καταστούν το 30ο κράτος-μέλος της Συμμαχίας. Ας μην γελιόμαστε, τους ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα με τις Πρέσπες….

Νατοϊκοί παράγοντες σε κλειστές συσκέψεις αναφέρουν ότι τα Σκόπια και το Κόσσοβο είναι στα επόμενα σχεδία τους για την σύσταση «μικρών στρατιωτικών δυνάμεων, μέχρι 5-6 χιλιάδες άνδρες». Ήδη στο Κόσσοβο προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η σταδιακή μετάπτωση της κοσοβαρικής δύναμης ασφάλειας σε τακτικό στρατό, αλβανογενή, που θα αριθμεί 5000 στελέχη μέχρι τα τέλη του 2019. Παρά τις σερβικές αντιρρήσεις το σχέδιο προχώρα. Έχουνε αρχίσει συζητήσεις, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούσιτς και ο υπουργός άμυνας της χώρας Αλεξάντερ Βούλιν το έχουν συζητήσει με τον ΓΓ/ΝΑΤΟ και τον ιταλό υποστράτηγο/διοικητή της KFOR, και έχουν εκφράσει τις κάθετες αντιρρήσεις τους, γιατί θεωρούν ότι παραβιάζεται η συμφωνία του Κουμάνοβο ως και η απόφαση 1244 του ΣΑ/ΟΗΕ του 1999.

Μην ξεχνάτε ότι με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ «οι όποιες ευέλικτες επιλογές της Σερβίας περιορίζονται», αφού όλα τα κράτη περιφερειακά της θα ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Επίσης το ΝΑΤΟ έχει στα σχεδία του, το 2021 να ενωθεί πλήρως η μεγάλη αμερικανική βάση του Κάμπ Μπόντστηλ στο ΝΑ Κόσοβο, με μικρότερη βάση που θα κατασκευαστεί στα σύνορα Σκοπίων-Κόσσοβου.  Πρόκειται για μια από τις 8 τεράστιες βάσεις που θα διευρυνθούν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ την περίοδο 2020-2024 από την σκανδιναβική μέχρι την βαλκανική. Τέλος κοντά στα σύνορα των Σκοπίων με την Σερβία το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει ειδικό κέντρο συλλογής πληροφοριών, που θα παρακολουθεί ποιο έντονα τις όποιες ρωσικές δραστηριότητες στο γνωστό κέντρο, όπου υπάρχουν ρώσοι στρατιωτικοί έξω από την πολύ Νις της νοτιάς Σερβίας (αυτό το θέμα συζήτησε προ ημερών στο ΝΑΤΟ η υπουργός άμυνας της FYRΟM Κερίνσκα με τους νατοϊκούς).

Οι ρώσοι που έχουν υποστεί βαριές πολιτικές υποχωρήσεις στα δυτικά Βαλκάνια, αφού η Αλβανία, το Μαυροβούνιο έγιναν κράτη-μελή του ΝΑΤΟ, και το Κόσσοβο-Σκόπια προσεχώς, αναφέρουν το κέντρο στη Νις, ως τέτοιο ανθρωπιστικών ζητημάτων και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ενώ είναι γνωστό ως κέντρο παρακολούθησης των εξελίξεων στα σύνορα της Σερβίας με τα Σκόπια και το Κόσοβο (στο κέντρο εργάζονται σε μόνιμη βάση 50-60 άτομα και περιστασιακά 100-130).

Ας μην λέγονται λοιπόν διάφορα και ας σοβαρευτούμε, γιατί έρχονται πολλά και εμείς βαδίζουμε χωρίς ουσία και σχεδιασμό. Επειδή επί 27 χρόνια καθημερινά μελετώ νατοϊκά, σας έδωσα μια εικόνα εν εξελίξει σχεδίων, και όχι περιστασιακά φληναφήματα.

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος

Διεθνολόγος – Στρατηγικός Αναλυτής

Ειδικός στα Θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας

One Comment to: ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

  1. θ.Γ.

    October 24th, 2018

    ποιος μας εγγυάται οτι θα αποκολληθούν από την τουρκική επιρροή? Ποιός μας εγγυάται οτι η τουρκική επιρροή δεν θα θα υποδαυλίζει τον επεκτατισμό των «Μακεδόνων», και μάλιστα εντός ΝΑΤΟ? ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΣΟΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ”

    Reply

Leave a Reply

  • (not be published)