ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Posted on September 08, 2017, 7:40 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Μετά την απειλή του ISIS που έσπειρε και διατηρεί την ανασφάλεια, ίσως και τον τρόμο, σε όλο τον πλανήτη, ζούμε πλέον την νέα παγκόσμια πυρηνική απειλή που λέγεται Βόρεια Κορέα και έχει το ονοματεπώνυμο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Βέβαια όπως και ο ISIS έτσι και ο Κίμ δημιούργημα της ανοχής των ΗΠΑ αλλά και προτροπής της Ρωσίας και της Κίνας, βολεύει ανάλογα τα συμφέροντα των μεγάλων, που βεβαίως εάν από κοινού είχαν την βούληση θα μπορούσαν να τον συντρίψουν σε μια νύχτα.

Κίμ και ISIS όμως ίσως αποτελούν λεπτομέρειες μπροστά στις σκέψεις του Πούτιν για το μέλλον του κόσμου όπως τις διατύπωσε σε πρόσφατο σχόλιο του.

Αυτό λοιπόν που βλέπει ο Ρώσος Πρόεδρος στο βάθος του χρόνου αποτελεί τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων για το προβάδισμα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και τον έλεγχο και φυσικά επηρεασμό του ανθρώπινου νου. Δηλαδή με απλά λόγια, ποιος θα ελέγχει καλύτερα το μυαλό και την συμπεριφορά των ανθρώπων. Και τονίζει χαρακτηριστικά ότι αυτός που θα αποκτήσει αυτό το προβάδισμα θα είναι και η παγκόσμια υπερδύναμη.

Έτσι, ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την επίσκεψη του σε σχολείο στην Ρωσία, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων για το νέο σχολικό έτος και στα πλαίσια ανοικτού μαθήματος είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε μαθητές και απαντώντας σε ερώτηση για το που κατευθύνεται η Ρωσική τεχνολογία στο μέλλον ανέφερε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη είναι αυτή που αποτελεί το μέλλον, όχι μόνο για την Ρωσία αλλά για όλη την ανθρωπότητα γενικότερα. Περιλαμβάνει τεράστιες ευκαιρίες αλλά και κινδύνους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Όποιος αποκτήσει προβάδισμα σε αυτή την σφαίρα θα είναι ο Άρχοντας του κόσμου», «Παρά ταύτα είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο κάποιος να έχει το μονοπώλιο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Για τον λόγο αυτό εάν εμείς ηγηθούμε σε αυτό τον τομέα είναι βέβαιο ότι θα μοιραστούμε αυτή την τεχνολογία με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως άλλωστε κάνουμε τώρα με την ατομική και πυρηνική τεχνολογία.

Για το θέμα τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσει να δουλεύει άμεσα ώστε η χώρα να μην βρεθεί να ακολουθεί τις εξελίξεις στο μέλλον.

Επίσης ο Ρώσος Πρόεδρος κατέδειξε για το μέλλον και την γνωστική τεχνολογία, δηλαδή την επιστημονική έρευνα του εγκεφάλου και των διαδικασιών του, που εξετάζουν την φύση και τις λειτουργίες της γνώσης.

Συγκεκριμένα ανέφερε «είναι ένας συνδυασμός ποικίλων μελετών όπως οι δυνατότητες του εγκεφάλου, οι κινήσεις των οφθαλμών στην διαχείριση και ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε ακραίες καταστάσεις που συμπεριλαμβάνουν και το διάστημα. Αυτές οι μελέτες δεν έχουν ούτε όρια, ούτε ορίζοντα».

Θεωρούμε ότι η αναφορά του Ρώσου Προέδρου επιβεβαιώνει μια πραγματικότητα που είναι ήδη σε εξέλιξη, τουλάχιστον από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα.

Το μέλλον με έναν άνθρωπο που θα συμπεριφέρεται με τηλεκοντρόλ, αν δεν μπουν από τώρα κανόνες και δεσμεύσεις για την ασφάλεια του, είτε φυσική είτε πνευματική, θα αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας, ειδικά αν είναι στα χέρια αυταρχικών και ακραίων ηγετών.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)