ΑΠΕΙΛΕΣ – ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Posted on July 17, 2017, 11:31 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 9 secs

Δεν έχει περάσει καιρός, που όπως είχαμε γράψει, η Ρωσία απείλησε τους Κούρδους στο Αφρίν, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, πως αν δεν παραδώσουν την περιοχή στον συριακό στρατό, θα επιτρέψουν την εισβολή των Τούρκων για κατάληψη της περιοχής. Δηλαδή θα προκαλέσουν μια ενέργεια παράνομη σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, κατά την οποία θα παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία ενός κράτους. Βέβαια την εθνική κυριαρχία οι Ρώσοι την θυμούνται απότι φαίνεται μόνο όταν τους συμφέρει, καθόσον στην προκειμένη περίπτωση δεν τους πειράζει καθόλου να παραβιασθεί η κυριαρχία της Συρίας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η όψιμη σύμμαχος τους Τουρκία του παράφρονα Ερντογάν.

Πλέον όμως η Ρωσία δεν αρκείται να εκβιάζει τους Κούρδους να εγκαταλείψουν το Αφρίν, αλλά τους προκαλεί περισσότερο, λέγοντας τους, ότι μόνο ο συριακός στρατός θα μπορέσει πλέον να τους σώσει από την προέλαση των Τούρκων. Δηλαδή απότι φαίνεται οι Ρώσοι ήδη έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους από κοινού με τους Τούρκους, μετά βεβαίως και την συμφωνία με τους S-400, για να παραδοθεί η περιοχή στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, που ελέγχεται μέχρι τώρα από τους Κούρδους στον τουρκικό στρατό.

Έτσι, σύμφωνα με αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε σε κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο διοικητής στρατιωτικού σκέλους του YPG, Bahjat Abdo, και επικεφαλής της άμυνας των Κούρδων στο Αφρίν ανέφερε ότι, «η Ρωσία ζήτησε από τους Κούρδους στο Afrin και στο Tal Rifat , να επιτρέψουν στον συριακό στρατό (Syrian Arab Army (SAA)), να αναπτυχθεί στην περιοχή προκειμένου να σταματήσει την τουρκική επίθεση», «όμως εμείς εκδιώξαμε το συριακό καθεστώς από το Αφρίν πριν πέντε χρόνια και φυσικά είναι αδύνατο να επιτρέψουμε να ξαναγυρίσουν πίσω», «οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι μας υποστηρίζουν από τότε που οι δυνάμεις τους φτάσανε στο Αφρίν, αλλά δυστυχώς από τότε που ήρθαν οι Ρώσοι, οι τουρκικές επιθέσεις αυξήθηκαν. Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο χάος στην περιοχή και να εκδιώξουν με την βία τους κατοίκους αυτής της περιοχής».

Θεωρούμε ότι η Ρωσία όπως αναφέρει και ο Κούρδος διοικητής του Αφρίν, πρέπει να σεβαστεί την ιστορία των Κούρδων στην περιοχή, όπως αρμόζει να κάνει μια υπερδύναμη που ασκεί καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις. Αν η Ρωσία και ο Πούτιν θέλει να ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τις διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας θα πρέπει να το αποδείξει στην συγκεκριμένη περίπτωση και να μην αφήνει τους Τούρκους να αλωνίζουν. Διαφορετικά θα αποτελέσει ακόμα μια σκοτεινή πλευρά στην ιστορία του.

Παρακάτω όλη η αποκαλυπτική συνέντευξη του Κούρδου Διοικητή στο Αφρίν

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)