ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ «AMBASSADORS AT LARGE» ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Posted on February 14, 2017, 10:21 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 4 secs

Είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν μπορείς να κάνεις σωστές εκτιμήσεις, που αυτές μπορούν να κριθούν από τα ίδια τα γεγονότα. Όμως οι σωστές εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν μόνο όταν βασίζονται σε σωστές πληροφορίες. Δεν θέλουμε να περιαυτολογήσουμε, απλά είμαστε η Ομάδα των «ambassadors at large», στην πολύ ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε για τις εκτιμήσεις μας ότι, ο διορισθείς από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ως σύμβουλος Άμυνας Μάικλ Φλίν, είναι ένα πολύ επικίνδυνο άτομο, που μπορεί να χαρακτηρισθεί με ευκολία και ως ανισόρροπος, δικαιώνεται…

Η δικαίωση μας είναι φυσικά το γεγονός ότι, ο Μάικλ Φλίν απομακρύνθηκε από την θέση του, χωρίς να έχει συμπληρώσει μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων, διότι είχε μυστικές επαφές με την ρωσική κυβέρνηση, πραγματοποιώντας προσωπική πολιτική εν αγνοία των θεσμικών οργάνων των ΗΠΑ. Αυτό έρχεται απόλυτα να ταυτιστεί με το άρθρο μας το οποίο είχαμε δημοσιεύσει τον Νοε. 2016 με τίτλο «ο ακραίος Τράμπ και ο ανισόρροπος Φλίν στο τιμόνι του κόσμου».

Έτσι σύμφωνα με τον παγκόσμιο τύπο, «Αναταράξεις» στην νεοσυσταθείσα αμερικανική κυβέρνηση προκαλεί η παραίτηση του Μάικλ Φλίν από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι συζήτησε το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με τον πρεσβευτή της Μόσχας στις ΗΠΑ, προτού ο Ντόναλντ Τράμπ αναλάβει την προεδρία και ότι παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς για τις συνομιλίες αυτές.

Της παραίτησης του Μάικλ Φλιν, που ήταν απόστρατος υποστράτηγος, αλλά κι ένας από τους αρχικούς υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά και της αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, είχε προηγηθεί η διαρροή πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε πριν από εβδομάδες προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο, ότι ο Φλιν θα ήταν ευάλωτος έναντι πιθανού εκβιασμού των Ρώσων, για τις επικοινωνίες που είχε με αξιωματούχους της Μόσχας, πριν από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ήδη αρκετά μέλη του Κογκρέσου, της πτέρυγας των Δημοκρατικών, έχουν ζητήσει απόρρητη ενημέρωση από στελέχη της κυβέρνησης κι εξηγήσεις για τι ακριβώς συνέβη, με αποτέλεσμα την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας. «Απευθύνουμε το αίτημα αυτό τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς το FBI», δήλωσαν τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Κόνιερς από το Μίσιγκαν και Ελάιζα Κάμμινγκς από το Μέριλαντ.

Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, επίσης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, ενώ ασκεί επιρροή εντός της μόνιμης ειδικής επιτροπής για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι η παραίτηση του Φλιν δε θέτει τέλος στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τις επαφές που είχε με τους Ρώσους. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, «Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να διευκρινίσει ποιος ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις του Φλιν με το Ρώσο πρεσβευτή, αλλά κι αν ο ίδιος ενεργούσε σύμφωνα με εντολές του προέδρου ή άλλων αξιωματούχων ή αν οι συνομιλίες είχαν περιέλθει στην αντίληψη στελεχών του επιτελείου Τραμπ», αυτό το δηλώνει με αφορμή την αναφορά του Φλιν στην επιστολή παραίτησης του ότι είχε ενημερώσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τη Ρωσία !!!

Θεωρούμε ότι η εξέλιξη των γεγονότων δικαιώνει τις εκτιμήσεις της Ομάδας «ambassadors at large», που κυρίως βασίζονται στην πληθώρα των πληροφοριών μας και μάλιστα πέραν αυτών που παρέχονται από ανοικτές πηγές. Για το θέμα που μόλις αποκαλύφθηκε, η Ομάδα μας αρθρογραφούσε από την 20 Νοε. 2016. Νοιώθουμε μάλιστα μεγαλύτερη χαρά, που μπορούμε να ενημερώνουμε σωστά τους πολυπληθείς αναγνώστες μας, ώστε να έχουν αντικειμενική άποψη για τα γεγονότα. Θα θέλαμε να μην παρεξηγηθεί η δημοσιοποίηση της ικανοποίησης μας για την περίπτωση Φλίν και να δεσμευτούμε ότι το ίδιο θα κάνουμε και όταν τα γεγονότα κάποτε ίσως δεν μας δικαιώσουν, απλά γιατί θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και δεν έχουμε δεσμεύσεις.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)